<$BlogRSDURL$>

2004-10-29

Vorherre på lokum! 

(Politiken): Tyske arkæologer har fundet det lokum i byen Wittenberg, hvorpå Martin Luther for næsten 500 år siden skrev sine berømte 95 teser mod aflad. Martin Luther led af kronisk forstoppelse og har altså haft god tid til at nedskrive sine tanker her.

Luther's fans plejer at fortælle om, hvordan Luther fik besøg af Djævelen og smed "blæk" i hovedet på ham, men i de oprindelige tekster var det "Scheiss" Luther smed med.

Strengere regler for omskæring af drenge 

(D.R.): Fra nu af må omskæring kun foretages af læger. Det skyldes især en sag, hvor en dreng næsten fik amputeret sin penis på grund af infektioner.

Det er måske en god lejlighed til at citere 5. Mosebog 10,16: "Så omskær nu jeres hjerters forhud og gør ikke mer jeres nakker stive!"

Morddømt præst: Jeg var en gris 

(Ekstrabladet): Den tidligere præst for pinsebevægelsen i Knutby, Sverige, regner med at blive frifundet: "Det er ikke Gud, som har tiltalt mig for mord. For Gud ved, hvad jeg har gjort, og hvad jeg ikke har gjort".

2004-10-27

Da danskerne lod blodet flyde i korsets tegn 

(Berlingske): En nyudgivet bog om danskere på korstog i Østersøen. De danske korstog er - set med moderne øjne - et sort kapitel i historien, som vi i reglen glemmer.

Danskere tog ud på hellig krig mod "hedninge" i Baltikum, og danskerne erobrede bl.a. Rügen på den nordtyske kyst i 1168. Det var årsagen til, at Knud Lavard blev helgenkåret.

Det var også danskerne, der erobrede Tallinn, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219. Efter at de gode kristne havde "befriet" landet fra dets hedenske indbyggere, solgte danskerne senere Estland til Ridderne af den Tyske Orden, der havde ført samme slags udrensning i Preussen, hvor den oprindelige slaviske befolkning var blevet udryddet.

2004-10-21

Kræver Buttiglione fjernet fra EU-kommissionen 

(D.R): Den socialistiske gruppe i EU-parlamentet kræver, at Italien udskifter sin kandidat til posten som justitskommissær, den kataolske Rocco Buttiglione, pga. hans syn på bøsser og kvinder.

Opdatering: Kompromis om omstridt kommissær (Berlingske)

Rocco Buttiglione får ikke som planlagt ansvaret for borgerretigheder og diskrimination.

Præster til kamp for homo-vielser 

(D.R.): 39 danske præster opfordrer i et åbent brev kirkeminister Tove Fergo til at sikre homoseksuelle ret til at indgå juridisk bindende partnerskab i kirken.

Kirkeminister Tove Fergo vil ikke ud med om sin egen mening om homo-vielser, men mon ikke den er præcis den samme som Krarup's og Langballe's?

Kjær: Færinger bør have ret til fri abort 

(D.R.): Familie- og forbrugerminister Henriette Kjær, mener det er gammeldags og ude af trit med virkeligheden at færøske kvinder ikke har ret til fri abort, og hus siger: "Jeg synes, de [Færøerne] skal se at få det gjort legalt".

Henriette Kjær's udtalelse skal dog kun betragtes som "en kommentar og en opfordring".

2004-10-19

Vatikanet står til øget indflydelse i FN 

(Kristeligt Dagblad): Vatikanstaten har uformelt været observatør i FN siden 1964, men nu er de blevet egentligt medlem, bortset fra at de ikke har stemmeret.

Det vil sige, at lederne af den katolske religion kan tage ordet i FN, deltage i debatter og omdele materiale om abort og prævention.

Ikke-muslimer og den arabiske koran 

(Religion.dk): I kølvandet på sagen om læreren fra Carsten Niebuhr-instituttet, der blev overfaldet på Købmagergade ved højlys dag, fordi han havde læst op af Koranen, bringes en udtalelse fra imam Ahmed Akkari.

Ifølge Ahmed Akkari må vantro godt læse oversættelser af Koranen, men de må ikke røre de originale gamle Koraner.

Ahmed Akkari udtaler desuden angående overfaldet, at "det har vist sig, at der har ligget andet bag, men aviserne har ikke helt bragt det frem" - dette kommer han desværre ikke nærmere ind på.

Hvis Ahmed Akkari har oplysninger om overfaldet, må man da håbe, han går til politiet med sin viden.

Paven støtter kontroversiel EU-kandidat 

(Politiken): EU-kommissæren, Rocco Buttiglioni, der bliver skældt ud for sine katolske (læs: forstenede) holdninger om kvinder og homoseksuelle, får nu støtte af pavens kardinaler. Kardinal Martino udtaler, at "en antikatolsk »inkvisition« er ved at slå rod i Europa, og at kampagnen for at forhindre italieneren Rocco Buttiglioni fra at blive EU-kommissær er et markant eksempel. Det ligner en ny inkvisition. Det er en verdslig inkvisition, men den er lige så modbydelig".

Det er meget sjovt, at denne "nye inkvisition" er lige så "modbydelig" som den forrige - altså den katolske. Skal det forestille et forkølet forsøg fra kirkens side på at undskylde for den "gamle inkvisition"?

2004-10-18

Cuba-fangen vidner mod røver-bagmand 

(B.T.): Slimane Hadj Abderrahme skal i Østre Landsret, for at vidne i nævningesagen mod en ven og muslimsk trosfælle fra moskeén på Grimhøjvej i Århus.

Vennen er tiltalt som bagmanden til et blodigt bankrøveri på Frederiksberg i juli 2001, og PET har en formodning om, at han indsamlede penge i Danmark til islamiske terror-grupper.

Slimane Hadj Abderrahme boede en overgang hos vennen, og man formoder, det er ham, der hvervede Slimane Hadj Abderrahme som hellig kriger.

2004-10-15

Færøsk abortforbud i gråzone 

(Politiken): Færøerne vil bare gerne bestemme selv - så de kan fratage kvinderne retten til at bestemme selv.

Abort er stadig forbudt på Færøerne, selvom Færøerne er en del af Rigsfællesskabet.

Kamal Qureshi (læge og medlem af folketinget) siger: "Det er jo et svigt af dimensioner over for færøske kvinder. Jeg kan simpelt hen ikke forstå, at vi inden for rigsfællesskabet har en gruppe kvinder, der bliver tvunget til at gennemføre en graviditet".

Qureshi bakkes op af Naser Khader: "Jeg vil ikke bruge ordet tvinge, men vi bør bruge de politiske instrumenter, vi har. Men det, jeg har forstået, er, at vi har en tradition for, at vi ikke blander os i færøske forhold". Khader bragte i øvrigt sagen op for justitsminister Lene Espersen for et halvt år siden.

2004-10-14

Omstridt kommissær parat til at afstå 

(D.R.): Det drejer sig om den den italienske kandidat til posten som EU-kommissær, Rocco Buttiglione, der som katolik tidligere har gjort sig meget bemærket med sit gammeldags syn på kvinder og sin erklæring om, at homoseksualitet er en synd.

Efter at have brugt sin religion til at diskriminere kvinder og homoseksuelle, siger han: "hvis man vil diskriminere mod mig, fordi jeg er katolik, så foretrækker jeg at være katolik".

Homo-bryllupper skiller vandene 

(Politiken): John Kerry går ind for fri abort, og han vil lade den enkelte delstat tage stilling til homo-bryllupper. Det kan let koste ham stemmer, da katolske biskopper nu er gået i offensiven for Bush.

2004-10-11

Lærer overfaldet efter Koran-oplæsning 

(Politiken): En lærer fra Carsten Niebuhr Instituttet blev overfaldet og gennempryglet på Købmagergade i indre by af fem rabiate muslimer. Lærerens "forbrydelse" var, at han havde læst op af Koranen uden selv at være muslim.

Institutleder Ingolf Thuesens udtaler, at instituttet har "potentialet til at starte en hel lille verdenskrig med den sammensætning af elever", og han må ofte pille både antisemitiske, racistiske og fundamentalistiske plakater ned fra opslagstavlerne.

Imam skrider nu til handling 

(B.T:): Interview med Khalil Jaffar Mushib, der er den eneste herboende imam, der er godkendt af Den Arabiske Liga.

Imamen slutter interviewt med at sige "Vi er gæster her i landet, og det er meget trist, hvis enkelte muslimer med uheldige udtalelser skader vores forhold til danskerne. Det er så vigtigt, at I ikke får et forkert billede af vores religion. Vi vil så gerne bare kunne elske jer".

Se også: Seks skarpe til imamen (B.T. - Artikel findes ikke længere)

Landets moskéer slog dørene op 

(Berlingske): I går, søndag 10/10, var Mevlana Moskéen på Vesterbro åben for nysgerrige besøgende. Desværre kom der ikke en eneste etnisk dansker. En af arrangørerne, Ibrahim Karakaya, siger: "Det er jo første gang, vi prøver det her, og vi har nok ikke været gode nok til at informere om arrangementet".

2004-10-04

Muhammed midt imod 

(Weekendavisen): Interview med den 35-årige hollandske politiker og manuskriptforfatter, Hirsi Ali.

Som ung somalisk pige blev Hirsi Ali omskåret, og hun har stadig en revne i kraniet fra en imam, der prøve at banke Koranens ord ind i hovedet på hende!

Hirsi Ali er aktuel med en kortfilm 'Submission' ('Underkastelse'), der fokuserer på vold mod kvinder i muslimske familier. Dette har givet hende adskillige dødstrusler. Bl.a. har en marokkansk rap-sanger skrevet denne tekst: "Jeg vil skære dig i småstykker og smide dig i et af de syv oceaner/ eller /Jeg ved, hvor træt du er af, at din kusse er blevet skåret af, og du dør, fordi du ikke kan få en orgasme mere".

Se også Frafalden muslim filmer tabuer (Politiken)

Haarder's festsang 

(Politiken): Politiken har en afstemning, om hvorvidt Bertel Haarder er gået over stregen. Det er især de 3 linier: "så tag en udlænding som din kone, En lille villig, taknemlig gås! Så tag til Malmø og skrot den gamle".

Har Bertel fornærmet kvinderne ved at kalde dem gæs?

Min personlige mening er, at Bertel ikke har fornærmet kvinderne. Dem han går efter, er de mennesker, der finder det nemmest at importere en kone fra et tilbagestående område, hvor man aldrig har hørt om menneskerettigheder, grundlov eller kvindefrigørelse.

2004-10-03

Præst: Altervin er svindel 

(Politiken): Præsten i Kirke Saaby, Poul Joachim Stender, er skuffet over, at vinen af mærket Israelsk Kirkevin ikke kommer fra Israel, og - hvad værre er: "Den smager simpelthen ad helvede til".

Hvordan kan altervin smage "ad helvede til"? Er Poul Joachim Stender slet ikke klar over, at vinen forvandles til Jesu blod, i det øjeblik den passerer vore læber?

2004-10-01

Slimane er ikke velkommen i Tjetjenien 

(Politiken): Imens Slimane Hadj Abderrahmane finder ud af, hvem han har meldt krig mod idag, er det måske værd at se på, hvad man mener om hans tilbud i Tjetjenien.

Usman Fersauli, der er repræsentant for Tjetjeniens sidste lovligt valgte regering, siger: "Det er ikke noget personligt, men det vil kun hjælpe russerne med at stemple os som terrorister", og Usman Fersauli opfordrer Abderrahmane til i stedet at arbejde for tjetjenernes kamp i Danmark: "Jeg sagde, at han skulle slappe af og tie stille. Beskeden var, at hvis han vil hjælpe os, så skal han gå i gang med at danne støttegrupper og opfordre de danske politikere til at hjælpe os - og gøre det fredeligt og lovligt".

Se også Dagens Sang (A.T.S.)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?