<$BlogRSDURL$>

2004-05-03

(B.T.): Desværre fremgår det ikke af artiklen, hvad det er, sognepræst Margrethe Horstmann har sagt. Men ellers havde Jesus selv et sprog, der kunne få Kaptajn Haddock til at rødme. Parolen med "elsk dine fjender" gjaldt ikke folk, der modsagde ham.

F. eks. Matthæus 12,34: Øgleyngel, hvordan skulle I, som er onde, kunne sige noget godt? og Matthæus 23,27: Ve jer, skriftkloge og farisæere, I hyklere! I ligner kalkede grave; udenpå ser de smukke ud, men indeni er de fulde af dødningeben og al slags urenhed.

Værst gik det dog (Lukas 11, 44), da Jesus var på besøg, og værten undrede sig over, at Jesus ikke vaskede hænder før måltidet: I farisæere renser bæger og fad udenpå, men indeni er I fulde af rovlyst og ondskab. Tåber! [...] Ve jer! I er som grave, der ikke er afmærkede, og som folk går hen over uden at vide det. [...] Ve også jer, I lovkyndige! I læsser byrder på mennesker, som ikke er til at bære, men selv rører I dem ikke med en lillefinger. Ve jer! I bygger gravmæler over profeterne, men det var jeres fædre, som slog dem ihjel".

Man kan sige meget om Pontius Pilatus, men han kunne da i det mindste vaske sine hænder uden at kæfte op.This page is powered by Blogger. Isn't yours?