<$BlogRSDURL$>

2004-06-18

(Politiken): Denne gang er det sagen om Tove Fergos mands lønforhøjelse. Lad os opsummere:

I maj 2003 var kirkeministeriets finanser et syndigt rod. Tove Fergo skød på sine ansatte og sine forgængere og, hvem der ellers rørte på sig. Se artiklerne Åben krig i Kirkeministeriet og Fergo bør gå (Kristeligt Dagblad)

Selvom der ikke var overblik over finanserne, var der alligevel penge nok til, at Tove Fergo kunne give sin spindoktor, Henrik Gade Jensen, et halvt års løn, uanset at det var ham selv, der havde sagt op. (Ny blæst omkring Fergos spindoktor TV2).

Så var der lukket for pengekassen - indtil Tove Fergos præstemand på magisk vis fik lønforhøjelse, med 5 års tilbagevirkende kraft. Peter Fergo, gift med Tove Fergo, udtaler "Min kone har intet at gøre med dette." og fortæller, at det er en fejl, han ikke har fået pengene noget før: "Ja, det er en retskrænkelse, jeg er blevet udsat for. Jeg har retskrav på det".

Peter Fergos udtalelser om "retskrav" modsiges derimod af præsten Margrete Auken, "Der er så få præster, som kommer op i lønramme 34. De fleste rykker aldrig op, og derfor mener jeg, at denne sag er ekstra grov. Ingen har et retskrav på at komme op. Dette er skamløst". (Fergos præstemand får tildelt kraftig lønstigning Politiken)

Få dage senere modsiger Tove Fergo sin præstemand - Peter Fergos kone har faktisk haft "noget med det at gøre". Det var nemlig hende, der opdagede "fejlen" (altså, at Peter Fergo ikke havde fået lønforhøjelse). (Tove Fergo fik selv øje på lønfejl Politiken)

Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen kigger allerede på sagen om fyringen af præsten i Taarbæk, så nu får Tove Fergo dobbelt bevågenhed.

Comments: Send en kommentar


Links to this post:

Opret et link

This page is powered by Blogger. Isn't yours?