<$BlogRSDURL$>

2004-11-29

Muslimer vil bringe krænkelser for retten 

(D.R.): Imam Fatih Alev udtaler: "Muslimer vil i stigende grad begynde at agere som andre samfundsborgere og anlægge sager mod folk, der nedgør islam eller krænker muslimers omdømme".

Integrationsminister Bertel Haarder hilser retssager velkommen: "Men de skal være forberedt på at tabe, og så håber jeg, at alle forstår, at vores ytringsfrihed tillader kritik af religioner".

Det bliver spændende, om Haarder får ret. Hvor sørgeligt den end lyder, har vi faktisk stadig blasfemi-love i Danmark, Straffeloven § 140: "Den, der offentlig driver spot med eller forhåner noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse, straffes med fængsel indtil 4 måneder eller under formildende omstændigheder med bøde".

Politiet efterforsker muligt hævnoverfald 

(Berlingske): Den dansk-pakistanske forfatter Mohammed Rafiq er blevet truet på livet to gange på en uge, oge hans veninde er slået ned.

Ifølge Mohammed Rafiq har overfaldet direkte sammenhæng med hans nyligt udgivne bog "Kærlighed kan ikke arrangeres", hvor han bl.a. anbefaler, at ikke kun tvangsægteskaber men også arrangerede ægteskaber forbydes ved lov.

Se også Moderate muslimer trues på livet (TV2)

2004-11-27

Imam ønsker prismodtager retsforfulgt 

(Kristeligt Dagblad): Den danske imam, Fatih Alev, er "forarget" over, at modtageren af Venstres frihedspris, Ayaan Hirsi Ali, ikke er blevet meldt til politiet - "filmen håner selve islam".

Kirkeretsekspert Lisbet Christoffersen udtaler: "Så længe ledende muslimer, og jeg siger ikke alle muslimer, nægter at tage stilling til, hvad van Goghs film rent faktisk handler om, så betragter jeg blasmefi-diskussionen som et røgslør".

Den Satans Religion 

(Weekendavisen - artikel eksisterer ikke mere): Henning Nordbrandt skriver om hans barndom som ateist - og hvordan han troede, at alle religioner ville forsvinde, når verden blev "voksen".

Jeg tager lige et enkeklt citat: "Så vidt jeg kan se, er det kun afstumpede personer, der har behov for en religion til at fortælle dem, hvad der er godt og ondt. Og netop de afstumpede har altid været fantastisk gode til at bruge religionen som undskyldning for alle mulige ugerninger".

2004-11-26

Imam: Sharia hører ikke hjemme her 

(Berlingske): Imam Abu-Laban udtaler: "Det giver ikke mening at diskutere sharialovgivning i vestlige demokratiske lande, og emnet burde slet ikke rejses her".

2004-11-25

Haarder-rådgiver taler med to tunger 

(Infopaq): Tariq Sundoo er rådgiver for integrationsminister Bertel Haarder, og på dansk støtter han 24 års-reglen, men ikke på pakistansk.

I pakistansk radio fortæller Tariq Sundoo i klare vendinger, at 'selvfølgelig skal forældre arrangere ægteskaber'.

Se også: V-top afviser at sag får konsekvenser for Sundoo (Berlingske)

2004-11-23

Vækkelsesmøde i Herning 

(ATS): Billedreport fra Venstres landsmøde i Herning. Med billeder.

2004-11-22

Muslimsk march mod terror i Köln 

(Politiken): Søndag eftermiddag gik mere end 20.000 tyrkiske muslimer på gaden efter kanslerens opfordring. Det er den største muslimske demonstration nogensinde til støtte for Forbundsrepublikken og dens retlige grundlag.

Moderate muslimer overfuses og trues af ekstremister 

(Politiken): Moderate muslimer, der udtaler sig om Islam, er vant til at blive skældt ud / overfaldet, når de går rundt i byen.

Ali Maktabi, S-byrådspolitiker på Frederiksberg, har tidligere modtaget dødstrusler, men nu har han fundet løsningen: "jeg tænker mig også godt om, inden jeg taler. Jeg ved, at der er emner, jeg skal holde min kæft med, og jeg udtaler mig f.eks. aldrig om islam, men overlader det til de sagkyndige".

Præster vrede over julekalender 

(D.R.): Efter sidste års julekalender med Josef og Josefine vil DR2 næste år lave en julekalender med nordiske guder. Dette er præsterne naturligvis imod, men af en underlig årsag. Præst ved Sankt Nicolai Kirke i Rønne, Peter Hauge Madsen, siger: "At forbinde julen med de gamle nordiske guder synes jeg er meget forkert".

Der er vist noget, præsterne har misforstået. Julen er meget ældre end kristendommen. Der er kristendommen, der har kidnappet de gamle solhvervsfester.

Dansk islamistisk netværk blotlagt 

(Politiken): Politiken har en artikel om nogle voldelige røverier, der udspringer fra miljøet omkring moskéen i Brabrand, hvor bl.a. Guantanomofangen Slimane Hadj Abderrahmane er indblandet.

Forbrydelserne inkluderer mord på en moderat muslim, bankrøverier og drabsforsøg på betjent. Artiklen viser, at der findes et radikalt miljø af islamister, der ikke taler dansk, men lever i en stat i staten.

2004-11-21

Den Sjette Sans 

I dag var det Gitte Gråbøl og Ritt Bjerregaard, der var de "hemmelige" gæster, og astrologen Christian Borup's hold gættede rigtigt - som sædvanligt.

Vi må formode, at Christian Borup har fået fødselsdata i god tid, så han kan tegne sine fine stjernekort. Men i virkeligheden er det meget nemmere at bruge Google.

Hvis man søger i Google efter danske sider med teksten '22 juni 1959' , er første resultat en side ved navn '22. juni - Hvad skete der ellers?', hvor man ser, at i 1959 blev Ditte Gråbøl født. Det gjorde Michael Wikke i øvrigt også - men han er jo en mand og kan derfor udelukkes.

Tilsvarende finder en Google-søgning efter danske sider med teksten '19 maj 1941' en side kaldet '19. maj - Hvad skete der ellers?', hvor Ritt Bjerregaard's navn dukker op.

Måske skulle man gå Christian Borup i bedene og nedsætte sig som astrolog?


Fogh langer ud efter imamer 

(Politiken): Venstre gav partiets frihedspris til den hollandske politiker Ayaan Hirsi Ali, som skrev manuskript til den myrdede filminstruktørs 'Submission'.

Prisen kritiseres af den københavnske imam Fatih Alev for at kunne virke som en provokation på de unge frustrerede muslimer.

Så har prisen »tjent sit formål«, mener Fogh: »For vi vil fremprovokere en debat om ytringsfriheden i Danmark«.

Se også: Fogh: Frisind skal være skolefag (D.R.)

2004-11-19

Fatima Shah trækker sig 

(Berlingske): Det socialdemokratiske byrådsmedlem Fatima Shah er uddannet læge, men som muslim går hun ind for stening - og er imod ægteskab mellem muslimer og urene. Citat: "Jeg er praktiserende muslim. Jeg går ind for Sharia Loven, og jeg synes, at islams lov kommer over det demokratiske fællesskab, og derfor kan muslimer kun blive gift med muslimer".

Hendes religion tillader altså ikke ægteskab mellem muslimer og urene danskere. Det betyder, at et sådant ægteskab vil være ugyldigt, og når ægteparret går i seng sammen, bedriver de hor. Og hor er der dødsstraf for - ved stening.

Fatima Shah forlader nu Herlev kommunalbestyrelse.

2004-11-15

Vraget kommissær stifter kristen bevægelse 

(Politiken): Rocco Buttiglione blev alligevel ikke EU-kommisær, efter at have luftet sine forbenede holdninger til kvinder og homoseksuelle.

Nu mener han, at han er udsat for religiøs forfølgelse: "Der er en ny inkvisition i værk i Europa. Hvis de vil have en heks, de kan brænde, så er jeg klar".

Ny mistanke mod Fergo 

(D.R.): Noget kunne tyde på, at Tove Fergo har haft en større finger med i sagen om hendes mands, Peter Fergo's, lønforhøjelse, end hun hidtil har hævdet. Den 30. april fremgik det af et internt notat i kirkeministeriet, at Peter Fergo ikke kunne få mere end 5 års "lønefterslæb" udbetalt. Samme dag sendte Peter Fergo et brev til kirkeministeriet, hvor han skrev, at han var tilfreds med at få lønforhøjelsen med 5 års tilbagevirkende kraft.

Peter Fergo hævder, at det er hans bror, juristen Søren Fergo, der har gjort ham opmærksom på forældelsesfristen. Måske er det også brormanden, der har fortalt Peter, at han havde "retskrav" på at komme i lønramme 34?

Tove Fergo nægter at kommentere sagen over for Politiken.

Fotograf risikerer tiltale 

(D.R.): Prins Joachim's hasarderede kørsel er dokumenteret på video, og det kan muligvis få politiet til at reagere - mod fotografen.
Politiet udtaler: "Hvis en nærmere undersøgelse viser, at også fotografen, der anmeldte episoden kørte for stærkt, vil fotografen blive tiltalt".

Se også Prins Joachim anmeldt for uansvarlig kørsel (D.R.)

Formørket sludder 

(Information - Artiklen findes ikke længere): Opfølgning på mordet på Theo van Gogh.

Citat: "Der findes ekstremistiske muslimer i det danske samfund, og islamkenderen Jørgen Bæk Simonsen har tidligere påpeget, at der ofte er tale om mennesker, der er så rabiate i deres kritik af deres muslimske hjemlande, at de må leve i eksil i det Vesten, som de så for øvrigt foragter for alt, hvad det står for af frihed, pluralisme, rettigheder og oplyst sekularitet".

2004-11-14

Forældre ville ofre børn til Jesus 

(Ekstra Bladet): Nicole Mancini på 29 og hendes mand John Thurber på 35 havde opfostret en storslået tanke: Fordi Jesus ofrede sig selv for dem, ville de ofre deres tre børn til ham.

Stik mod, hvad du fleste tror, anbefaler Bibelen menneskeofringer. Abraham er vores alle sammens forfader, og kristne, som fx Paulus, trækker en direkte linie fra Abraham, der var parat til at ofre sit eneste barn, til Gud, der ofrede sin enbårne søn.

Kristne ser derfor masser af paralleller: Isak bar selv brændet til offerbålet, Jesus bar selv sit kors. Abraham fandt en vædder, der var viklet ind i buskadset, Jesus var viklet ind i en tornekrone. Abrahams offer beseglede den gamle pagt, Jesus' offer beseglede den nye osv. osv

2004-11-12

Haarder frygter attentater herhjemme 

(D.R.): Som det fremgik af debatten på DR2 i går (torsdag), har Haarder lige været i Holland, efter mordet på den hollandske filminstruktør Theo van Gogh. Haarder frygter, at der ville kunne ske noget lignende i Danmark.

2004-11-11

Submission 

Den omtalte film sendes i aften (11/11) kl. 20.00 på DR2.

Se også Manuskriptforfatter føler sig skyldig i instruktørs død (Politiken), der handler om tekstforfatteren og politikeren Ayaan Hirsi Ali.

Tove Fergo sat under administration 

(D.R.): Som bekendt har der i årevis været rod i kirkeministeriets finanser. Alligevel har Tove Fergo fundet penge til at give sin mand lønforhøjelse - med tilbagevirkende kraft.

Nu kræves det, at Tove Fergo fremlægger en plan for bedre ledelse og styring, før hun får de penge, der mangler i kassen. Selv DF's medlem af Finansudvalget, Kristian Thulesen Dahl, har mistet troen på, at kirkeministeren kan styre problemerne.

Se også Tove Fergo sat under administration i finanslovsaftale (Politiken).

2004-11-10

Pædofil-nation 

(D.R.): Antonio Curra's mordere er blevet dømt, og deres sidste ord på vej ud af retssalen var "pædofilnation" og "luddersønner".

Hvad siger Bibelen i grunden om pædofili. Lad os kigge på nedslagtningen af midjaniterne - en helt uskyldig stamme, som Gud pludselig blev sur på (4. Mosebog 31):

7. De gik i krig mod midjanitterne, sådan som Herren havde befalet Moses, og de dræbte alle mænd.;

11. Så tog de alt byttet og rovet, både mennesker og dyr,

14. og Moses blev vred på hærens beskikkede tusindførere og hundredførere, da de kom tilbage fra krigen,
15. og sagde til dem: "Har I ladet alle kvinderne leve?

17. Dræb nu alle drenge og alle kvinder, der har haft samleje med en mand.;
18. men alle Piger, der ikke har haft Samleje med Mænd, skal I lade i Live og beholde,

Hvad der bagefter skete med "alle de piger, der ikke havde haft samleje med en mand", kan enhver regne ud.

Og så tør vi slet ikke nævne, at Muhammed blev gift med Aisha, da hun var 9 år, og han var 54: .Aisha the Child Wife of Muhammad.

2004-11-09

Stormløb mod kirkeminister Tove Fergo 

(D.R.): Socialdemokraterne kræver nu kirkeminister Tove Fergo afskediget pga. rod i finanserne.

SF’s finanspolitiske ordfører, Ole Sohn, udtaler: "Statsministeren udpegede formodentligt i sin tid Tove Fergo som kirkeminister ud fra hendes kirkepolitiske holdninger. Holdninger som regeringen og Dansk Folkeparti står bag."

Man skulle tro, Ole Sohn havde fået profetiens nådegave, for Dansk Folkeparti's Jesper Langballe bakker nemlig som den eneste Tove Fergo op: "Kirkeministeren har kæmpet bravt for at bringe orden i den mageløse rodebutik, Kirkeministeriet har været".

Se også: S: Fogh må fyre ministeren (Berlingske Tidende)

Dom trækkes ind i Fergo-sag 

(Berlingske Tidende): Sagen om lønforhøjelsen til Tove Fergo's mand, Peter Fergo, har fået en ny vinkel: For at komme i den særligt høje lønramme 34 skal præstens tjenstlige forhold "i enhver henseende« have været tilfredsstillende". Nu viser det sig, at Peter Fergo i 1988 fik en dom på fire års betinget fængsel for at have skjult to tvangsfjernede børn.

Det var ellers Tove Fergo, der i sin tid gjorde opmærksom på "fejlen" med, at hendes mand ikke havde fået lønforhøjelse, men samtidig har hun altså "glemt" at fortælle om Peter Fergo's dom.

Tove Fergo mener ikke, at dommen er en dom: "Min mand fik jo en næse for 15 år siden fra ministeriet, da han fik det, man måske kan kalde en dom. Spørgsmålet er, om man egentlig kan kalde det en dom".

Tove Fergo har ellers tidligere udtalt: "Det var en hård dom - når man ser på, hvad man får for grov vold. Men vi måtte gøre det, fordi vores opfattelse af sagen og af børnene var helt anderledes end myndighedernes".

Peter Fergo's biskop, Erik Norman Svendsen, blev hørt i forbindelse med instilling til lønforhøjelsen, men allerede inden biskoppen havde indsendt sit høringsbrev, var Peter Fergo blevet rykket op i lønramme 34.

2004-11-08

Kraftig kritik af Fergos håndtering af lønsag 

(Berlingske Tidende): Den lange historie om Tove Fergo fortsætter. Sagen startede, da Tove Fergo sørgede for, at hendes præstemand, Peter Fergo, fik en rar lønforhøjelse - med fem års tilbagevirkende kraft. Peter Fergo udtalte den gang, at han havde et retskrav på pengene, og at hans kone (dvs. kirkeminister Tove Fergo) ikke havde haft noget med lønforhøjelsen at gøre.

Få dage senere kom det så frem, at Tove Fergo havde haft noget med sagen at gøre. Det var faktisk hende, der havde opdaget "fejlen" - dvs. at hendes mand ikke havde fået lønforhøjselse.

Det siden vist sig at være noget pladder, at Peter Fergo skulle have "retskrav" på en lønforhøjelse, og ombudsmanden har givet Tove Fergo en næse, fordi kirkeministeriet var inhabilt i sagen.

Sidste udvikling er, at Rigsrevision ikke mener, kirkeministeriet havde den »fornødne bevillingsmæssige hjemmel« til disse lønforhøjelser. Dr.jur. Jens Peter Christensen, professor og forvaltningsekspert ved Aarhus Universitet, kalder lønsagen for en »dobbeltulovlighed«.

Se også Fergos fataliteter (Information - Artiklen findes ikke længere)

Mordtrusler i brevet ved dræbt filminstruktør 

(Politiken): Efter at have slået den hollandske filminstruktør Theo van Gogh ihjel, efterlod morderen en seddel med dødstrusler mod en række hollandske politikere, inklusive - naturligvis - Ayaan Hirsi Ali,der havde skrevet manuskriptet til filmen "submission".

Den formodede drabsmand var kendt af sikkerhedstjenesten i Holland, men han var ikke med i den Top 150 af ekstremister, som tjenesten holdt øje med.

2004-11-05

Nazister tog fejl af dato 

(Ekstra Bladet): En flok nazister med Jonni Hansen i spidsen mødte onsdag aften op på Brøndby Rådhus bevæbnet med hagekors-prydet propaganda-materiale for at protestere imod planen om at sælge jord til en muslimsk gravplads.

Det viste sig, at beslutningen allerede var taget en uge før, så borgmesteren smed nazisterne ud.

I øvrigt har der tidligere svævet meget forskellige priser i medierne, men den endelige pris blev åbenbart 3 millioner.

26.000 underskrifter mod vielse af homoseksuelle 

(Kristeligt Folkeblad): Som det fremgår af tidligere indlæg i denne Blog, har Indre Mission tidligere "truet" med at forlade Folkekirken i forbindelse med homobryllupper. Det viser sig nu at være tomme trusler - og Indre Mission har i stedet samlet underskrifter ind.

Se også Hvad siger Bibelen om homoseksuelle.

2004-11-03

Hollandsk filminstruktør dræbt på åben gade 

(B.T.): Den hollandske filminstruktør Theo van Gogh er blevet stukket ned og skudt af en 26-årig hollandsk-marrokaner.

Theo van Gogh havde været under politibeskyttelse, siden hans film "Underkastelse" blev vist i august. Denne film har tidligere været omtalt her.
Forfatteren til filmen, Hirsi Ali, er nu under politiovervågning.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?