<$BlogRSDURL$>

2004-05-27

Europe's big problem with a 3-letter word 

(Herald Tribune - artikel findes ikke længere): EU er ved at skrive sin nye grundlov / forfatning, og en række lande ønsker at få indskrevet særlige fordele for Kristendommen. Spanien sprang fra, efter at den nye socialistiske regering kom til, men de katolske "gamle" medlemmer, Italien og Portugal, samt fem af de nye medlemmer opfordrer det irske EU-formandskab til, at kristendommen skrives ind i EU's forfatningstraktat.

Man må håbe, at de plagede irere har fået nok af kristendommen efter mange års borgerkrig - og efter at have set, hvordan den militante prædikant, Ian Paisley, rager til sig af EU-frynsegoder.

Vil have kristendom med i EU-traktaten (DR Nyheder)
EU-landene i afgørende dyst om stemmetal (Berlingske)
Fryns i EU-parlamentet:
Perks at EU Parliament: A system out of control? (Herald Tribune)

2004-05-23

Grosbøll står fast på sin tro 

(Politiken): Tjah, så er der gået et år, siden præsten i Tårbæk vakte opstandelse ved at erklære, at han ikke tror på - opstandelse.

Sagen fik som bekendt vidtrækkende konsekvenser. Den fik Tove Fergo til at vælge en indremissionsk præst til Folketingets åbningsgudstjeneste (citat: "Og så ville jeg i dag være helt sikker på, at præsten troede på Gud"). Dette fik Venstres formand Jens Rohde til at holde sig væk fra gudstjenesten - hvorefter de vestjyske partimedlemmer fossede ud af Venstre.

Doktor Gud 

(DR): Bilforhandler Hans Berntsen trækker fulde huse til helbredelsesmøder - citat, "Vi skal lægge hænderne på de syge, som skal blive raske".

Jeg ved ikke, hvad det er for en Gud, bilforhandleren tror på. Jesus foretog ikke "healing", men uddrev dæmoner. I virkeligheden er det et af de mere pinlige områder af Bibelen: Jesus / Gud hævdede jo at have skabt hele verden - inklusive virus og bakterier, og alligevel troede Jesus, at sygdomme skyldtes dæmoner - dæmoner med stemmer, vilje og intelligens.

Jesus må selv have kunnet se det pinlige i dette, for han benægtede selv, at han nogensinde havde udført nogle mirakler overhovedet (Markus 8,12): "Hvorfor forlanger denne Slægt et Tegn? Sandelig, siger jeg eder, der skal ikke gives denne Slægt noget Tegn!"

Først lavede han mirakler - og bagefter benægtede han det. Ville du købe en brugt bil af den mand?

2004-05-22

Fætter / Kusinefesten II 

Den store fætter/kusinefest fortsætter i Madrid, hvor Europas kongelige møder op. Her bliver der bl.a. læst op fra Tobits bog - en bog, der regnes som "apokryf" her i landet.

Passagen, der læses op for brudeparret er kapitel 4, vers 12: "Vogt dig, min dreng, for al utugt. Gift dig frem for alt med en kvinde af dine fædres slægt; gift dig ikke med en fremmed kvinde, en som ikke er af dine fædres stamme. For vi er sønner af profeter, ja, i sandhed sønner af profeter!".

Det er godt min dreng. Gift dig med en kvinde fra din egen stamme og lad os få nogle flere fætter/kusinefester.

2004-05-19

Bibelforfalskning 

Artikelserie i Faklen om Bibeloversættelsen fra 1992.

Esssensen er, at Indre Mission har "kuppet" bibeloversættelsen - dels for at få Gamle Testamente til at lyde som om, profeterne "varsler om" Jesu Komme, og dels for at ændre de steder, hvor Gamle Testamente antyder, at der er mere end én Gud.

Nederst på siden er der en liste over alle artiklerne.

2004-05-18

Ubesmittet undfangelse 

Et ægtepar mødte op på fertilitetsklinikken i Lübeck, fordi de efter 8 år stadig ikke havde fået børn. De havde tidligere besøgt to lægehuse uden held.

Fertilitetsklinikken måtte forklare ægteparret, at børnene ikke kommer automatisk, fordi man bliver gift. Ægteparret var nødt til at gå i seng med hinanden!

Barnløse vidste ikke hvordan man gør (B.T. - artikel findes ikke længere). Nyheden gik verden rundt, VIRGIN COUPLE: WHY CAN'T WE CONCEIVE?, nogen hævder, det var en "and", men historien er da accepteret af Medical Tribune: Ehepaar plant unbefleckte Empfängnis (Medical Tribune)

Dramatisk svensk mordsag for retten 

(Politiken): Mordersken kalder sig Kristi brud, og "i løbet af efteråret 2003 begyndte hun at modtage anonyme SMS'er, der med bibelcitater opfordrede hende til dræbe Alexandra og webdesigneren. Selv troede hun, at det var opfordringer fra Gud. SMS'erne har senere vist sig at komme fra præstens mobiltelefon".

Det er ikke første gang, en morder har følt sig kaldet af Gud. Men det er første gang, Gud bruger SMS.

Hizb ut-Tahrir anmeldt til politiet for dødstrusler 

(B.T. - Artiklen findes ikke længere): En forhenværende muslim har meldt Hizb ut-Tahrir til politiet, fordi deres hjemmeside opfordrer til drab af frafaldne.

»Loven for murtadd (den frafaldne muslim) er, at personen bedes om at angre, og hvis denne stadig insisterer på kufr (hedenskab), så praktiseres der hadd (den shariah-bestemte straf), og personen dræbes, som svar på Allahs Sendebuds ordre...«

2004-05-17

Paven kårer abortmodstandernes heltinde 

(Politiken): Det ville være rart, hvis bibelbankerne kunne forklare, hvor i Bibelen der står noget om forbud mod abort. Det var måske de 2 tavler, ingen har set, fordi Moses knuste dem?

2004-05-14

Muslimer: Hizb-ut-Tahrir truer os 

(Politiken): Hizb-ut-Tahrir skriver på sin hjemmeside, at muslimer, som »frafalder« deres tro, skal dræbes. Herboende muslimer - der tidligere er blevet truet - ville gerne melde det til politiet, men tør ikke!

Talsmanden for Hizb-ut-Tahrir, Fadi Abdullatif, fortæller dog, at det ikke er en trussel: »Sætningen er ment som et eksempel på, hvilke regler der skal gælde i en ren islamisk stat«.

Lang Fredag 

Kontant har nogle spændende artikler om brylluppet:

Molbohistorie i København (om den midlertidige asfaltering).
Årets største sammenskudsgilde. Om gaveræset, citat: Det er jo altid nemt at være gavmild på andres regning.
En kongelig pris (142 millioner)

Se også ATS: Bryllupsnydt

2004-05-13

Irroyalt 

Kontant har kigget på udgifterne i forbindelse med, at en vis Prins af Guds Naade skal giftes.

Bl.a. er man i færd med at asfaltere Kongens Nytorv midlertidigt. Asfalten skal fjernes igen 4 dage senere, og denne korte fornøjelse koster kr. 600.000.

Alt i alt bruger Københavns Kommune 7,5 millioner på brylluppet. Gud bevare Danmark!

2004-05-10

Tre konfirmander faldt om i kirken 

(Politiken): Efter at have stået op i halvanden time under den lange prædiken besvimede 3 konfirmander, hvoraf den ene fik spredt sine tandstumper ud over kirkegulvet. Hvad man ikke gør for at få en knallert af sine forældre!

Det er måske tiden til at pointere en lille oversættelsesændring i Bibelen. I den gamle oversættelse fra 1907 står der i Matthæus 10,29: "Sælges ikke to Spurve for en Penning? Og ikke een af dem falder til Jorden uden eders Faders Villie".

I den nyeste oversættelse - efter to verdenskrige - hedder det nu: "Sælges ikke to spurve for en skilling? Og ikke én af dem falder til jorden, uden at jeres fader er med den".

Moralen (den nye) er, at det var ikke Guds vilje, at konfirmanderne fik smadret tænderne, men at Gud var med dem.

2004-05-08

Fogh i missionærstilling 

(Information - artikel findes ikke mere): Fin opsummering af Foghs knæfald.

2004-05-05

Bliv slank med Jesus 

(Berlingske): Jordan S. Rubin skriver i sin bog "The Maker's Diet", hvordan man kan leve sundere og samtidig slanke sig. Det betyder ifølge Jordan, at diæten næsten er organisk og svarer til den mad, der eksisterede på Jesu tid.

Gad vide, om vi lærer tricket med, hvordan man bespiser en menneskemængde med fem brød og to fisk?

Fogh: Kom tilbage, Indre Mission 

(Politiken): Vælgerflugten fortsætter i Vestjylland, efter at Jens Rohde nægtede at deltage i en indremissionsk gudstjeneste.
Læs også ATS: Jens Rohdes Andet Brev til Missionsrøvhullerne 4,5-5,3.

2004-05-04

Jens Rohde og Indre Mission 

(Politiken): Vælgerne flygter fra Venstre, fordi Venstres politiske ordfører for et halvt år siden ikke ville deltage i en indremissionsk gudstjeneste.

Venstre har mistet 100 medlemmer alene i Skjern, og lokalformanden udtaler "Næh du, vi står med lort til halsen, du" og mener, at Jens Rohde godt kan stikke af til København: "Jamen ved du hvad. Han har ikke andre steder at være! Det er der, han hører hjemme. Vi kan ikke bruge ham herovre".

Der er åbenbart ikke frihed for Loke og Thor i Vestjylland.

Må man løfte en mullah? 

(Politiken): Vi er ellers vant til at se mullaher med løftede pegefingre og løftede knytnæver, men i Norge blev hele mullahen løftet - af den kvindelige komiker Shabana Rehman.

Mullah Krekar eksploderede af raseri og krævede, at fotograferne destruerede deres billeder.

Sagen fortsætter: Mullahen overvejer nu at tilgive den kvindelige komiker.

Krekar havde efterfølgende anmeldt Rehman til politiet for legemskrænkelse(!), men nu overvejer han at trække anmeldelsen tilbage.

Politikeren Aslam Ahsan udtaler, "Der er højt til loftet i Islam". Det er rart at høre - ellers kunne man let tro, mullahen havde slået hovedet mod noget hårdt, da han blev løftet.

En journalist fra norsk TV2's netudgave blev overfaldet, da Krekar gik til politiet for at anmelde Rehman for legemskrænkelse. Det fremgår dog ikke af artiklen, hvem der stod bag overfaldet.

Sidste nyt: Politi dropper anmeldelse fra mullah.

Iøvrigt kender Word 97 ikke navnet Krekar, men foreslår "ærekær" og "prekær".

2004-05-03

Bandende præst fjernet af provst 

(B.T.): Desværre fremgår det ikke af artiklen, hvad det er, sognepræst Margrethe Horstmann har sagt. Men ellers havde Jesus selv et sprog, der kunne få Kaptajn Haddock til at rødme. Parolen med "elsk dine fjender" gjaldt ikke folk, der modsagde ham.

F. eks. Matthæus 12,34: Øgleyngel, hvordan skulle I, som er onde, kunne sige noget godt? og Matthæus 23,27: Ve jer, skriftkloge og farisæere, I hyklere! I ligner kalkede grave; udenpå ser de smukke ud, men indeni er de fulde af dødningeben og al slags urenhed.

Værst gik det dog (Lukas 11, 44), da Jesus var på besøg, og værten undrede sig over, at Jesus ikke vaskede hænder før måltidet: I farisæere renser bæger og fad udenpå, men indeni er I fulde af rovlyst og ondskab. Tåber! [...] Ve jer! I er som grave, der ikke er afmærkede, og som folk går hen over uden at vide det. [...] Ve også jer, I lovkyndige! I læsser byrder på mennesker, som ikke er til at bære, men selv rører I dem ikke med en lillefinger. Ve jer! I bygger gravmæler over profeterne, men det var jeres fædre, som slog dem ihjel".

Man kan sige meget om Pontius Pilatus, men han kunne da i det mindste vaske sine hænder uden at kæfte op.

Dansk muslim truer dig på livet 

(B.T. - side findes ikke mere): Det er lykkedes for Hizb-ut-Tahrir at få lokket omkring 40 etniske danskere med i deres hadske korstog (eller halvmåne-tog eller hvad det nu hedder for muslimer).

Videnskaben redder Darwin fra italiensk censur 

(Politiken): Det katolske Italien havde pillet Darwin ud af læseplanerne for grundskolen - selvom paven siden 50'erne har accepteret Darwin. Først efter ugelange protester kom Darwin tilbage på læseplanerne.

Fysikeren Carlo Bernardini udtaler: "De mennesker, der står bag den nye læseplan, er antievolutionister. De går ind for kreationismen. 'Creation Science' er et alternativ til evolutionsteorien og er udtænkt af religiøse fundamentalister. Kreationisterne bruger evolutionsteoriens 'huller' som argument for en religiøs tolkning af verden. I USA har kreationisterne haft held til i et vist omfang at sætte skabelsesberetningen på lige fod med evolutionsteorien i undervisningen".

2004-05-02

Hvilke ti bud? 

Det er underligt med de ti bud. Hvis de er så vigtige og universelle, skulle man tro, de var trykt på forsiden af Bibelen. Sandheden er imidlertid, at der ikke findes ti bud nogen steder i Bibelen.

Som det fremgår af denne side: Which Ten Commandments?, har protestanter, katolikker og jøder forskellige bud.

På samme site kan man få en gratis bog, der analyserer de ti bud kritisk.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?